Настройки шрифта
По умолчаниюArialTimes New Roman
Межбуквенное расстояние
По умолчаниюБольшоеОгромное
Вверх
Баннер на сайт 816х197.jpg


Бiгас

1819 0 20:22 / 25.09.2019
Бігас — традыцыйная для польскай, літоўскай і беларускай кухні страва.
У былыя часы бігас (бігус, бігос) быў даволі распаўсюджаны на нашых землях. Гэта страва пераважна шляхецкага стала, бо патрабавала многа мяса і прыпраў.


Інгрэдыенты:

Капуста квашаная — 500 г 
Свініна адвараная — 200 г 
Грудзінка, каўбаса, курыца вэнджана-вараныя, вяндліна, каўбаскі вэнджаныя («паляўнічыя») — усяго каля 1 кг 
Цыбуля — 2 — 3 штукі 
Чарнасліў — 100 г 
Разынкі — 50 г 
Віно белае сухое — 200 мл 
Сок таматны — 200 г 
Лаўровае лісце, духмяны перац, цукар, соль, чорны перац, смалец. 

На смальцы трохі (да празрыстасці) абсмажыць цыбулю, нарэзаную кубікамі. Мясныя прадукты (акрамя вэнджаных каўбасак) таксама нарэзаць кубікамі і абсмажыць з цыбуляй да залацістага колеру. Перакласці ў сатэйнік. На тлушчы пратушыць капусту з віном і таматным сокам, злучыць з мясам і на павольным агні тушыць каля 1,5 гадзіны. Дадаць чарнасліў, разынкі, каўбаскі вэнджаныя і тушыць яшчэ каля 1,5 — 2 гадзін. Падаваць лепш на наступны дзень, разагрэтым.

Бігас ядуць некалькі дзён. Лічыцца, што чым больш цыклаў астывання і разагрэву ён праходзіць, тым больш смачным становіцца. Таму лепш гатаваць у вялікім посудзе, на запас.



Праўда смачна


Гомельгосплемпредприятие.jpg
Отор_сайт.jpg
морозовичи-агро11.jpg
0 Обсуждение Комментировать