Бульбяная кішка з'явілася ў нацыянальнай кухні ў ХІХ стагоддзі з распаўсюджаннем бульбы, якую ў Беларусі называюць "другім хлебам".... Читать дальше
Праўда смачна
Лазанкi з сырам Читать дальше
Жадаем адразу папярэдзiць: калдуны — гэта не дранiкi з мясам. Здзiỳлены?... Читать дальше
Традыцыйная беларуская, польская і літоўская страва, вядомая з “саскіх” (саксонскіх) часоў, ад сярэдзіны XVIII ст. Читать дальше
Камы - бульбяныя шарыкi з салам Читать дальше
Бігас — традыцыйная для польскай, літоўскай і беларускай кухні страва.... Читать дальше
Пызы ỳяỳляюць сабой пышкi, прыгатаваныя з тварагу, бульбы i начынкi, "душы", з мяснога фаршу. Читать дальше
Насмачнейшая бульбяная запяканка са шкварачкамі ў чугунку Читать дальше
Основай для смажанак звычайна служаць адварная бульба ці пышнае дражджавое цеста. У якасці начынкі выкарыстоўваюць грудзінку, каўбаску, свежую гародніну, саленыя... Читать дальше
Пячыста з грыбной падліўкай Читать дальше
Спрабуйце жур з духмяным хлебам. Смачна есці! Читать дальше
Гэта блінцы з варэннем, ягадамі, тварагом, мясам, грыбамі і іншымі інгрэдыентамі. Традыцыйны рэцэпт быў запісаны ў адной з этнаграфічных экспедыцый... Читать дальше